Skrivardagar med Vem tar hand om Doktorn? 9-10 december, Stockholm

En introduktion och inspiration för dig som vill skriva skönlitterärt, dokumentärt eller på något annat sätt eller uppfräschning för dig som redan skriver! Såklart hinner vi bara nosa på en del begrepp och moment, men framförallt kan du bjuda dig själv på ostörd skrivtid!  Hitta in i eller tillbaka till en skrivbubbla, till ditt flow eller din egen ostörda kreativitet. Kärt barn ni vet!
En helg i december i Stockholm och i direkt anslutning till vårt event 8 december: Kunskap och Kultur med VTHOD med tema utmattningssyndrom. 

Arrangör: Vem tar hand om Doktorn?

 

Fotomontage Nour Jabri

Plats och lokal: Stockholm, Kungsholmen

Adress: Warfvinges väg 11, i gemensamhetslokal och i privat bostad.

Tunnelbana: Stadshagen (blå linje, tre stationer från T-centralen)

Parkering: Finns parkeringshus 3-400 meter bort. Fråga om det är aktuellt för dig.

Kontaktperson: Jill Taube (mobilnummer fås efter anmälan).

Om du inte bor i Stockholm, så finns det två hotell på gångavstånd och många fler i city förstås, vilket är några stationer med tunnelbanan.

Datum: helgen 9-10 december (Lördag 09.00-16.30 och  söndag: 08.30- ca 12.00

Lördag: Förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika. Middag tillsammans om vi vill, men ingår inte. Gott om trevliga restauranger nära.

Söndag: Frukost och lättare lunch.

Kaffe & the, frukt och vatten står framme!

Aktiva pauser med korta träningspass. Om vi vill och hinner, ett gemensamt träningspass innan vi avrundar lördagen.

Pris:  Kurs/skrivardagar: 3500: ink moms (2800 ex moms). Kursen, förtäring enligt ovan, och en fin skivbok.

Betalning via Swish eller faktura, du anger i talongen hur du vill betala. Betald kursavgift är garanterad plats. Bokning är bindande, men platsen kan överlåtas.

Det finns 8 platser, om färre än 6 ställer vi in.  Med vana att ordna kurser och lite is i magen,  så överbokar vi lite lätt :-)!

Vi ser oss inte som strikta lärare eller lektörer utan kollegor som gillar att skriva, som publicerat både populärvetenskapligt och skönlitterärt, gått kurser, ordnat egna och som vill dela med oss och inspirera och ge dig som deltagare en verktygslåda och energi!

Kursledare:

Lotta Sjunnesson, läkare och författare, som nyss debuterat med barnboken ”Hitta tavlan”. I höst kommer också hennes bok ”Jag ligger på soffan” ut, självupplevt om utmattningssyndrom. Stort grattis Lotta!

Lotta Sjunnesson

 

 

Jill Taube, läkare och en av grundarna av VTHOD och arrangör med vana att ordna skrivarkurser och ”grundutbildad” i skrivande. Tidigt ut på pucken fysisk aktivitet som behandling vid psykisk ohälsa med boken ” Själ och kropp- rörelse för psykiskt välbefinnande, 2010. Grund som journalist på Poppius.

 

 

Maria Zetterlund,  läkare, den andra grundaren av VTHOD och under kursen allt-i-allo och support.Träningsinstruktör sedan barnsben och får alltid alla att röra på sig lite mer!

Maria Zetterlund

 

 

Du får vår fina skrivbok!

 

Skrivbok med vår logga

Här anmäler du dig

Betalningen sker antingen via Swish 123 156 60 09 till företaget Själ och Kropp, Jill Taube AB eller via faktura som du anger ovan.

Upplägg

Vi delar upp dagarna i teman med en kortare introduktion med teori och övningar, tyst skrivande med instruktion för den som vill och en genomgång tillsammans. Att dela sin text under en kurs genom att läsa den högt, är ett etablerat och konstruktivt sätt att arbeta med skrivande, så det välkomnar vi! Har du ett pågående projekt som du tar med och vill jobba i, låt oss veta det. I talongen kan du kryssa för det.

 

Exempel på moment/ teman vi kommer att jobba med:

Introduktion med korta övningar

Dramatisk kurva, dramatisk triangel och kort om synopsis

Karaktärer

Berättarperspektiv

Gestaltning

Avslutning- vad tar du med dig och var är du i processen? Skrivbordslådan eller utgivning? 🙂

Mer info och ett detaljerat schema får du som anmäler dig förstås! Kanske ber vi dig också om att ha förberett en text till kursstart. Frivilligt såklart, men brukar vara ett trevligt sätt att komma igång!

 

Frågor? Skriv till Jill Taube via Messenger!

 

Varmt välkommen med din anmälan!!

 

 

 

 

 

 

 

Dela gärna vidare i ditt nätverk

Lämna en kommentar

Vem tar hand om Doktorn?