Om-oss-VTHOD

Det är jag som är Jill Taube

Läkare, specialist i psykiatri och en levnadsvanenörd. Ibland kallar jag mig för Folkhälsopsykiatriker, även om begreppet inte egentligen finns. Ett kort CV, så ni kan förstå vilken nytta ni kan ha av mig här i VTHOD och även i andra sammanhang. Legitimerad läkare, specialist i psykiatri (sedan 2003).
Tidigt fått upp vittring för att arbeta med att stärka friska faktorer och har helt eller delvis arbetat i projekt, uppdrag med fokus på exemplevis FaR (fysisk aktivitet får recept), riktlinjer för sjukdomsförebyggande metoder och närliggande områden. Både som uppdrag men också sedan 7-8 år som egen företagare, vilket för mig blev en energikick och släppte loss kreativitet som jag kanske inte visste att jag hade.

Företaget Själ och Kropp AB var ett självklart namn efter min första bok som kom 2011. Föreläsningarna har varit många genom åren och arenan har framför allt varit offentlig verksamhet, men också privata företag och  föreningar.

För snart 8 år sedan ville jag vidare och inte bara prata om, undervisa och skriva recept på fysisk aktivitet utan även vara med i mötet- där det händer! Den perfekt kombon blev DansSteget där vi ALLTID har både kunskap och aktivitet.  Att alltid ha med just kunskap, gemenskap och fysisk aktivitet blev sedan en självklarhet när vi två eldsjälar strålade samman och Vem tar hand om Doktorn? föddes i Augusti 2017. Läs mer om vår historia här!

Mer om mig och mitt företagande hittar du här. 

Varmt, dansigt och kollegialt från Jill!

Och jag är Maria Zetterlund

Distriktsläkare och träningsinstruktör, som förenar dessa båda roller i något jag själv brukar kalla friskvårdsläkare och sedan 2019 också skolläkare. Långt före läkarutbildningen arbetade jag som gympaledare. Träningspass med dans, styrka och glädje gav mig själv så mycket att jag ville dela med mig. Modellen att skriva fysisk aktivitet på recept, FaR kom efterhand som ett välkommet verktyg att använda i klinisk vardag.

Jag blev färdig specialist i allmänmedicin 2011 och hade underutbildningen en längre placering inom stress- och smärtrehabilitering. Jag var verksam i landstingsdriven primärvård under nio år och fick också rollen som diabetesansvarig läkare. Dessa båda inriktningar hängde bra ihop med mitt levnadsvanesintresse och salutogenestänk.Samtidigt fick jag känslan att jag allt för ofta släckte bränder och ville kunna jobba även i den andra ändan och förhindra sjukdom från att uppkomma. Det ledde till att jag startade eget vid sidan av anställningen 2014. Jag kunde då arrangera egna träningsresor och hälsoevent, föreläsa på skolor och företag om hur man håller sig frisk.

2017 kastade jag loss och blev helt egen. Idag driver jag också en privat mottagning, i samarbete med en företagshälsovård, se mer här.

Senaste åren har jag studerat kostens betydelse mer ingående. Med massa roliga uppdrag och fyra fantastiska söner, har yogan blivit ett sätt att varva ned. 2019 blev det år jag tog steget att också bli yogafröken.

Läs mer om mig och mitt företag här.

Långt innan dess, redan 2011 hade jag turen att träffa på Jill, mer om oss hittar du här.

Varmaste hälsningar Maria

natverket-vem-tar-hand-om-doktorn
Dela gärna vidare i ditt nätverk
Vem tar hand om Doktorn?