Vi brukar säga att ANONYMA INLÄGG ÄR VÅR KIOSKVÄLTARE, MEN FRÅGAN ÄR OM INTE STÖDGRUPPER HÅLLER PÅ ATT KÖRA OM! Eftersom vi släpper grupperna när de är fulla och inte sparar några namn så vet vi i dagsläget inte hur många som är igång. Men vi gissar på ett 30-tal. Inriktningarna är olika och i mars föddes en grupp för läkare som också är funkisföräldrar. Läkare med små barn och mitt i karriären är ett tema som verkar behövas.
Under hösten 2022 kom ett stort nytillskott med stödgrupper för kollegor som har egna psykiatriska diagnoser, där särskilt ADHD/ADD varit efterfrågat.
Vi är ärade över att vara en del av allt detta som händer och allt nätverkande och som vi tror bidra till att stigma för egen psykisk sjukdom i kåren minskar.
Under hösten 2023 så tillkom två nya grupper: Funkisföräldrar, hur är det att rodda arbetslivet som läkare och ha egna barn med stora behov? Sedan fick vi också en oväntad fråga om att starta en grupp för läkare med hörselnedsättning. Såklart! Vi är ärade och känner liiite, att det är bara i VTHOD som allt detta ryms.
TACK TILL OSS ALLA FÖR DENNA MÅNGFALD OCH KOLLEGIALITET!
Du som vill gå med i en stödgrupp gör såhär:
- Skriv till Jill Taube på Messenger
- Om vi inte redan är vänner på FB, så krävs det för att vi ska bilda en grupp. Verkar i skrivande stund (september 2023) fungera ändå.
- Vi samlar ihop er som anmält intresse i en grupp
- Någon tar lite mer ansvar och blir sammankallande eller moderator.
- Vi döper gruppen, men ni kan byta sedan.
- VAR ELLER BLI STÖDMEDLEM, se nedan.
- När gruppen är full (det bestämmer ni som driver gruppen) så lämnar vi gruppen.
- Var noga med att vara en stöttande grupp och håll gränsen mot att vara ”behandlande” och stötta den kollega som behöver mer än en grupp, med att vara tydlig med detta.
Sådär, nu kan ni börja jobba på det sätt som passar er!