Novelltävling i Vem tar hand om Doktorn?

Hej doktor!

Sugen på att skriva annat än journalanteckningar och intyg? Variera menyn med en novell på temat: Läkarrollen i stort som smått. Vill du berätta för oss hur det kom sig att du valde den långa och slingrande utbildningsvägen, oavsett om du precis har tagit dina första baby-steps eller packat ner stetoskopet för gott, så är det lika välkommet. Är det en patient som berört dig särskilt- berätta den historien. Är du själv patient och slits mellan att vara det och doktor-låt oss få höra dina ord om det. Har du en mini-deckare i rockfickan- fresta oss med första kapitlet! Slits du mellan att få ihop arbets- och privatlivet- berätta om ditt livspussel för oss.
Kom ihåg att sekretess är viktigt, alla eventuella personer/patienter måste fingeras.

Vi är juryn:

 

Det här tipset om novellskrivande kommer från Skrivsidan.

Vinnarna publiceras på vår hemsida- under sitt namn eller anonymt lagom till vår födelsedag 23 augusti Du äger sedan förstås rätten till din text, men du och den blir offentlig och ärad både i gruppen och på hemsidan.
FÖRSTA PRIS : Ett utbildningstillfälle med VTHOD! Finns ni på lagom avstånd så att vi kan nå er med tåg och komma över dagen/kvällen så ses vi IRL, annars digitalt för föreläsning, workshop och fysisk aktivitet. Motsvarar runt 20.000:-
ANDRA PRIS: Hemligt bokpaket, med enbart kollegor som författare.
TREDJE PRIS: gympapåse, träningsband, mössa och vår nyckelring- allt med vår fina logga på!
4-10: PRIS: Träningsband
GÖR SÅ HÄR:
SKRIV SKRIV SKRIV!
 Texten får vara max  5000 tecken inklusive blanksteg. Någon undre gräns finns inte, men tänk gärna skönlitteratur och inte rapport. Se ett tips från Skrivtips ovan.
Väl ett lättläst typsnitt ex Calibri 12 punkter och gärna dubbelt radavstånd.
Mejla texten som PDF och dina kontaktuppgifter till gunnar.k.andersson@hotmail.se
Vi admins och juryn vill läsa texterna anonymt, så vi får dem vidarebefordrade utan namn.
Bifoga texten/novellen och ha inte ditt namn i dokumentet.
Skicka gärna en kort presentation om dig själv- var befinner du dig i karriären? Rookie som skönlitterär skribent? Van att vässa pennan? Delar du klinik med skrivande? Vad betyder skrivande för dig? Gör det i själva mailet eller som ett eget bifogat dokument.
Texten ska vara opublicerad. 
· Deadline 220807 (vecka 31)
HA DET HÄRLIGT I SKRIVBUBBLAN!

Juryn

Så glada vi är att samarbeta med kollegan Lotta Sjunnesson. Såhär presenterar hon sig:

Hej! Jag heter Lotta Sjunnesson och jag är specialist i barn- och thoraxradiologi på SUS i Lund. Jag har fått äran att vara med i juryn i VTHOD:s novelltävling. Skrivandet har varit min följeslagare sedan jag lärde mig hantera en penna. Att sitta och skriva, uppkrupen i min favoritfåtölj, det får mig att må riktigt bra. Jag ser fram emot att läsa era alster!

Jag,  Jill Taube är den andra delen av juryn. Förutom att jag är en av grundarna av VTHOD så har jag som Lotta en kompis som heter SKRIVANDE! Jag har plitat, skrivit på lappar,  drömt och tänker oftast i historier. Har gått skrivarkurser, håller i egna (Jills Veranda), gått en journalistutbildning (Poppius). Jag ser också STORT framemot att läsa era texter.

Jill Taube

 

 

Varmt och vässat från Jill & Maria!

Dela gärna vidare i ditt nätverk

2 svar på ”Novelltävling i Vem tar hand om Doktorn?”

 1. Synd att jag inte upptäckt denna tävlingsmöjlighet tidigare. Min självbiografi ”Förlorade illusioner” illustrerar hur akademiska intriger kan påverka en ung läkare och hans liv.
  Jag skall berätta om den på Lunds Läkaresällskap 15/8 i år.
  Jag säljer boken inkl porto för 149:- på min hemsida! Finns på BoD, Adlibris mm men då dyrare.

  Svara
  • Hej bästa kollega och tack för mejl och trevligt med kontakt! Det är första gången vi har en novelltävling, så det är inte sä lätt att veta. Det kommer att bli igen med all säkerhet. Så spännande tema och en aspekt som vi nog inte fått belyst tidigare. Skriv gärna om det direkt i FB-gruppen. Vi marknadsför däremot inte nånting i FB-gruppen. Är du med i den? Skriva gärna om dina erfarenheter i ett vanligt inlägg, säker på att det är ett tema som berör många. Vill du berätta konkret om boken och ha länk med som i ditt mejl, så kan du publicera här på hemsidan. Då räknar vi det som reklam och tar betalt. ingen stor summa, men allt vi gör är i princip oavlönat och för administration tar vi en slant. Så om du vill:
   1. Skriv om dina efarenheter i FB-gruppen.
   2. Ge mig en lite längre text om boken, gärna ett foto och länken. För det betalar du 1000:- och det ligger kvar åtminstone 2 år.

   Hoppas det gick bra på Sällskapet! Kanske kan våra vägar korsas på något event och då är du så välkommen att presentera din bok. Håll utkik efter fler moment med skrivande!

   Varmt och kollegialt från Jill Taube och Maria Zetterlund

   Svara

Lämna en kommentar

Vem tar hand om Doktorn?