Glad Midsommar!

Käraste medmänniska!

De senaste månaderna går till historien som kanske de svåraste, märkligaste och samtidigt ur medicinhistoriskt hänseende mest intressanta,  om en törs använda ett sånt uttryck om en farsot. Så mycket att lära, men så  svårt att befinna sig i ovisshetens land, utan någon framtidsvision och därtill med social distansering. En sak har nog blivit tydligare än många andra under denna pandemi, vilket Jona Elings Knutsson, läkare och författare så fint beskrev i sin prisbelönta monolog –  vi människor behöver varandra och kroppens bidrag till att kommunicera och skapa närhet kan inte tänkas bort. Det saknas oss något just nu, när vi käckt hälsar med armbågarna eller småsparkar på varandras ben eller kanske använder en hövlig bugning. Handen och hjärnan hänger ihop som Jona uttrycker det.

Vi behöver få vara tillsammans och stötta varann i frontlinjen när det är som tuffast, vi behöver hjälpas åt att skydda de svaga och utsatta riskgrupperna och vi behöver utbilda och informera de som ännu inte kan det vi i sjukvården kan. Och kanske har viruset och dess framfart lett till att det blivit tydligare att de medicinska behoven måste få styra vården. En ökad respekt för hälso- och sjukvårdspersonal märks och en behövlig översyn av rutiner och prioriteringar görs.

Alla ni som jobbar i frontlinjen behöver få vila, samla kraft och återhämta er. Det går ett tag att köra på högsta växel men såklart inte hur länge som helst.

 

Vi i Vem tar hand om Doktorn? har liksom många andra fått skjuta upp och även ställa in evenemang, både föreläsningar och resor samt andra typer av arrangemang som vi sett fram emot så mycket. Vi saknar enormt alla er som vi i vanliga fall interagerar med och träffar i vårt vardagliga arbetsliv.

Nu har vi börjat få förfrågningar om att föreläsa igen och det känns som att vi sakta kryper ur våra iden, med spritade händer och fortsatt avstånd, men snart ses vi förhoppningsvis även IRL igen. Vi är fullt bokbara och har skaffat oss kunskap om arbetsmiljö i hälso- och  sjukvården och har ALLTID fysisk aktivitet med oss, i teori och praktik.

 

Till dess, vill vi två grundare passa på att önska er alla som hittar  hit till hemsidan, en riktigt skön och avkopplande midsommarhelg!

Varmt, soligt och hoppfullt Maria Zetterlund Gustafsson och Jill Taube

 

 

Dela gärna vidare i ditt nätverk

Lämna en kommentar

Vem tar hand om Doktorn?