Årshjul för Vem tar hand om Doktorn?

 Årshjul

Vem tar hand om Doktorn? inne på sitt tredje år som nätverk och vi har hittat ett ÅRSHJUL för våra stående evenemang enligt nedan:
Januari/ februari:
Spavistelse med föreläsning, soft träning och kollegiala samtal under ett dygn på Marstrands Havshotell. 2019 hade vi med oss psykiater och smärtläkare Christian Simonsberg, som pratade om hur vi kan bemöta patienter med personlighetssyndrom samt känna oss tryggare vid förskrivning av bereondeframkallande läkemedel.
I år har vi med oss professor Ingibjörg Jonsdottir, verksamhetschef på Institutet för stressmedicin. Föreläsningen och eventet kommer inom kort att presenteras närmare här och då hittar du också länk till anmälan.
Maj/juni:
Tränings- och återhämtningsresa som är en veckoresa. 2018 reste vi till Rhodos och 2019 till Kroatien.

Rhodos

Vår första resa gick av stapeln till Rhodos 2018 och med oss då följde Elin Anna Marie, som föreläste om yogans effekter på framförallt kroppen, men även knoppen. Vi fick dessutom börja dagarna med yoga på stranden med Elin och känna på effekterna själva medan solen gick upp.

Kroatien

Vår andra träningsresa 2019 åkte vi till Brela, Kroatien och med oss dit hade vi professor Maj-Lis Hellenius som under ett par dagar lärde oss mycket om kost och fysisk aktivitet, de allra senaste forskningsresultaten. Hon som varit Korpenledare i alla år, parallellt med sin forskning på KI, ledde förstås även ett gympapass med oss ned på piren. Övriga dagar ägande vi åt att samtala med varann, under både organiserade former, men också under många och långa middagar i ljumma sommarkvällar.
Såklart innehåller våra resor både styrka, dans och yoga samt lugnare mer mindfulness inspirerade inslag.
Brela Kroatien
Juni: Skrivkurs på Lörudden, där du som vill skriva skönlitteratur eller i din forskning och samtidigt umgås med kollegor. Lättare träning ingår förstås som alltid.
Augusti: Vår födelsedag 23 augusti firar vi som alltid med att bjuda på tårta utanför något lite större sjukhus i Sverige. Första året blev det Nya Karolinska Sjukhuset och tvåårsdagen Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Var treårsdagen firas återkommer vi med 😉
I Augusti 2019 så har vi ytterligare en veckoresa i pipe-line! Vi hoppas att den också kommer att bli en del av vårt årshjul. Planerat är Palma, Mallorca och Starta-egetkurs! Sätt kryss i almanackan för vecka 35 om det låter spännande.
September:
Hösthelg i Åre, som vi precis genomfört 26-28 september. Vi har förutom vår vanliga träning i form av enklare dans och styrka samt yoga alltid en kortare vandring på Skutan och mycket tid för kollegialt umgänge. Vi tar alltid med oss kunniga föreläsare och teman som vi uppfattar passar vår målgrupp. 2018 Alexander Wilczek som pratade om utmattning.
2019 har vi precis fått lyssna till Ullakarin Nyberg, psykiater, onkolog och suicidforskare som berättade om hur man som sjukvårdspersonal kan närma sig suicidnära patienter, men också hur vi kan stötta varann i samband med svåra händelser inom vården.
Nästa år, 2020 har vi två resor i pipeline och den ena blir till våren och fina Kroatien medan resa nummer två läggs till underbara Sunprime Waterfront på Mallorca i slutet av augusti. Vi återkommer med mer information kring dessa resor så snart vi har mer klart i form av föreläsare och bokningslänkar

Externa uppdrag

Förutom våra egna evenemang har vi i VTHOD fått alltmer förfrågningar om att medverka vid andras event. Uppdragsgivare är till exempel lokala läkarföreningar, kongresser, läkarutbildningar på olika orter med allt från utbildning för studenter, AT och ST läkare. Vi blir anlitade som föreläsare i allt fler sammanhang och det är såklart roligt att läkares arbetsmiljö kommer högt upp på agendan oftare.

Vem tar hand om Doktorn? får förtroendet att utbilda

Vi noterar också att fler av er som medverkat vid våra event, nu har fått möjligheten att både få åka på arbetstid OCH få kursen betald av arbetsgivaren. Hurra!
Dela gärna vidare i ditt nätverk

Lämna en kommentar

Vem tar hand om Doktorn?