Kollegiala rådet- VTHOD

Vem tar hand om Doktorn? växer sig starkare!

Nätverket VTHOD har nu funnits i dryga fem år och vi växer oss starkare och större. Läs mer om vad som hänt under 2022 i vår årskrönika, se här på FB inom kort.
Här nedan vill vi stolt presentera ett antal kollegor som kommer att bidra med stöd på olika sätt i vårt nätverk. De närmaste vardagarna här mellan jul och nyår och en bit in på nya året kommer vi att närmare presentera en medlem i taget i vårt nystartade kollegiala råd- Kollegiala rådet- VTHOD.
Det kollegiala rådet kommer att ha flera funktioner, men nedan är några av dem:
* Vara ett bollplank för arbetet i nätverket, så att vår riktning kan följa en klok väg framåt och lyssna in flera av våra medlemmar när vi tar ut kursen. (lite överlastat med ord här, kan det vara ex: …så att vi kan hålla en bra och klok kurs OCH kan lyssna in så många av er medlemmar som möjligt.
* Vara spanare åt nätverket i media, lägga upp tips och ideer och dela inspiration och inlägg på vår sida.
* Vara ambassadör för nätverket på olika sätt, genom att tipsa om att vi finns och det utbud och projekt vi har i pipeline.
Förutom det, kommer några i kollegiala rådet att hjälpa till med ytterligare specifika, ibland rent praktiska frågor och även det kan ni läsa om i deras respektive presentationer. Känner du att du vill bidra? Hör av dig till oss!!! I dagsläget har vi ingen ersättning att erbjuda, så det känns extra fint att få stöd av bidragande och engagerade kollegor
Först ut i raden av dem alla är en av dem som följde med redan på vårt allra första evenemang vintern 2017, en dygnskryssning till Mariehamn, nämligen Heba Shemais och här kommer hennes presentation av sig:
Heba Shemais, specialist i Anestesi och intensiv vård. Född och utbildad till läkare i Kairo. Flyttade till Sverige 1983 och började arbeta inom Geriatrik redan efter 2 år i Sverige eftersom jag lärde mig svenska väldigt fort. Specialistutbildad på Huddinge Sjukhus därefter en rak karriär som narkosläkare, ambulansläkare men även som verksamhetschef. Jag har i många år arbetat med att hjälpa utländska kollegor i att knäcka den svenska koden. Har under alla år varit handledare och mentor för flera utländska kollegor och är stolt över att ha fått många att få börja arbeta. Jag finns även med i listan av kollegiala rådgivare på Läkarförbundet. Jag är mycket intresserad av ledarskaps frågor och har en hel del utbildning i ledarskap, projektledning, handledning, UGL mm. Intresserad av att resa, träffa nya människor och är sjukt social.
Heba Shemais
Dela gärna vidare i ditt nätverk

Lämna en kommentar

Vem tar hand om Doktorn?