Veckolång kurs- och återhämtningsresa till Mallorca i september

Startdatum: september 13, 2022
Slutdatum: september 20, 2022
Tid: 12:00 f m - 12:00 f m
Resa

Vi genomförde resan!

Stort tack till alla er som gav oss förtroendet att fylla en vecka av era liv och megastort tack till Birgitta Bergman, som var vår MI-lärare på plats. Jens, vår man på plats på hotellet som har ALLT som behövs för ett gott samarbete under en intensiv kursvecka.

Varmt välkommen till en veckolång kurs- och återhämtningsresa till Mallorca, 13-20 september!

Vi reser med VING till underbara Sunprime Waterfront, ett fantastiskt hotell intill stranden i Palma. Det är ett koncepthotell och har en minimiålder på 16 år. För dig som behöver mycket lugn och ro kan det  kanske kännas extra avkopplande.

I priset från 15.330:- ingår flyg t o r, mat ombord, transfer. 7 hotellnätter, del i dubbelrum (enkelrum finns mot tillägg, 3900:- ) 7 frukostar och 5 middagar samt all utbildning och träning. 

Dessutom får du i priset också både våra populära träningsband och en gympapåse att ha grejer i! 

Fokus hela veckan

Fokus på denna vecka ligger på återhämtning, kommunikation, lugn och ro och kollegialitet. Träning att delta i utifrån dagsform och lust- morgon, middag, kväll.  Det kommer att finnas alternativ så att man väljer enklare eller tuffare pass utifrån sin träningsbakgrund och just dagsform. Vi båda grundare är träningsinstruktörer och håller i alla pass. Det kommer också att finnas ett utbud att ta del av på hotellet.  Schemat är ännu inte klart, så vi klipper in ett  från våra tidigare resor, så ni ser på ett ungefär. Vår resa nu kommer att ha fem kursdagar, två resdagar och en ledig dag, fri för egna utflykter eller bara att sjunka ner i en solstol med en deckare. 

Tema för det teoretiska är MI

Till alla er som är intresserade av vår kurs och återhämtningsresa:
Vi har en ändring i MI delen. Vår planerade kursledare Astri Brandell Eklund har tyvärr av hälsoskäl tvingats avstå från att resa med oss och hålla i kursen. Vi är såklart ledsna för det, men kan meddela att det inte innebär några egentliga ändringar för kursens del, utan teman och utbildningsnivå kommer att hålla samma höga kvalitet. Vi har en minst lika kompetent ersättare för Astri i vår nya kursledare Birgitta Bergman.
Här är en kort presentation av henne och hennes bakgrund: Birgitta har arbetat med folkhälsouppdrag för Region Sörmland sedan 1985. Sedan 2009 har hon varit lärare/samordnare för MI och har haft uppdrag som kursledare/ tränare och handledare, individuellt eller i grupp. Målgruppen har varit vårdpersonal och chefer inom hälso-och sjukvården. Birgitta är utbildad genom Folkhälsoinstitutets lärarutbildning och internationellt via Trainer New Trainers(TNT) samt utbildad i kodning av MI-samtal, Karolinska institutet. Hon är också medlem i MINT. (Motivational Interviewing Network for Trainers)
Här hennes egna ord om MI utbildningen på Mallorca: Under veckan kommer du att få ta del av hur man kan använda MI i olika situationer. Det bästa sättet att lära sig MI är att få en upplevelse om hur det fungerar så mest utrymme kommer att läggas på att träna olika samtalsfärdigheter, komponenter, verktyg och strategier. Övningar blandas med teori och demonstrationsfilmer. För att upplevelsen ska kännas äkta är det bra att skriva ner någon förändring som du funderat på men är ambivalent över om du vill genomföra den. Du kommer att få glädje av dina MI-färdigheter både privat och i din profession. Ser fram emot en trevlig vecka med mycket glädje och skratt under MI-passen. Varma hälsningar Birgitta Bergman
Foto: Marie Linderholm
Motiverande samtal eller med förkortningen MI är en metod som används och ofta efterfrågas i offentlig verksamhet. Vi har lyckats få med oss en nestor som under många år arbetat med Motivational Interviewing-läs hennes egna ord om kursen här:
”Motiverande samtal är en på samarbete grundad, personcentrerad form av vägledning för att framkalla och stärka motivation till förändring, utvecklad av Stephen Rollnick och William Miller. Vi kommer att arbeta med praktiska övningar, parallellt med den teoretiska bakgrunden. De allra flesta har egna förändringsområden att använda som exempel i övningarna, några kanske vill vrida och vända på ett område genomgående, andra byta tema. Du får möjligheten att jobba med dina egna mål kring levnadsvanor och andra val i livet. Genom att göra ett motiverande arbete för egen del under kursen där du praktiskt får erfara metoden blir det tydligare för dig hur den kan komma att fungera för patienter.”
Vi har tillräckligt med schemalagda moment för att detta ska kunna räknas som utbildning och bekostas av arbetsgivare, studierektor eller godkännas av skatteverket om du är egen företagare. Beslut fattas inte av oss, men innehåll och mängd håller måttet för det anser vi. Och vissa ST-mål kan räknas som uppfyllda, främst de delar som tillhör b1 och b2.

Praktikaliteter

HÄR ANMÄLER DU DIG.

Hur  betalar jag?
Efter att anmälan har emottagits sänds en resebekräftelse ut med betalningsinformation per mail och en handpenning om 2000:- + ev. avbeställningsskydd att inbetalas till Ving inom 8 dagar. Slutlikvid betalas 40 dagar innan avresa.

Varför står det Medicin och mirakel AB i anmälan?

Vem tar hand om Doktorn?  har  ännu inte gemensamt AB, utan vi  använder omväxlande våra egna företag för att exempelvis sluta avtal.

Turistskatt Balearerna?
Japp!  Myndigheterna på Balearerna tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning med kort. Följande skattesatser gäller per person och natt för alla boende äldre än 16 år under de första åtta nätterna: Hotell/lägenhet med officiell kategori 4+ och 5 stjärnor: Maj-oktober 4,40 euro. November-april 1,10 euro Hotell/lägenhet med officiell kategori 3+ och 4 stjärnor: Maj-oktober 3,30 euro. November-april 0,80 euro Hotell/lägenhet med officiell kategori 1-3 stjärnor: Maj-oktober 2,20 euro. November-april 0,55 euroLäs mer längst ned.
Avreseskydd? 
Läs mer här om de olika alternativen på försäkringar som finns:
-som företag/arbetsgivare som betalar resan
-som privatperson där man betalar resan själv
GDPR?
Japp! Vi vill också samla era namn i en grupp ”hos oss” så när du bokar, ska du mejla oss och tackar då per automatik ja till GDPR.
 Vi kommer att fråga om närmaste anhörig, allergier och en del annat och ge er packningslista som förslag när det närmar sig och förstås för att kunna ha kontakt även innan.

Resa i denna turbulenta värld?

Vår vana trogen vill och försöker vi vara både salutogena och optimistiska! Trots det idag tuffa läget i Europa, hoppas vi och vågar tro på att det är löst till i höst och att vi kan få resa tillsammans med er till underbara Mallorca. Skulle resan inte bli av för att Ving ställer in på avrådan av UD, får man självklart hela kostnaden återbetald. Men nu siktar vi på en ljus framtid och vågar äntligen satsa på en av våra stora favoriter- veckokurser. Vi har sett att de resor vi gjort lämnar så fina avtryck hos oss alla som deltagit.  Nätverk bildas, vänskap uppstår, kollegialt stöd när det är som bäst och där det behövs!

Varmt och kollegialt välkommna!!!!

Jill och Maria

Vem tar hand om Doktorn?